Lennaert Maes
 

Zing mee met De Bonski’s


Muziekvoorstelling voor anderstaligen die Nederlands leren

“Een echte aanrader. Een charmeoffensief voor het Nederlands.” (LES, tijdschrift voor Nt2)

Lennaert & de Bonski’s zijn intussen een vaste waarde voor anderstalige studenten die Nederlands leren. In hun nieuwe voorstelling “Zing mee met de Bonski’s” brengen zij bekende en eenvoudige Nederlandstalige songs die live door iedereen in het publiek kunnen worden meegezongen. De teksten worden geprojecteerd tijdens de voorstelling en bij zes liedjes verschijnen oefeningen in een gratis educatieve bijlage. De songs en de oefeningen kunnen de leraars (al dan niet zingend) voorbereiden in de klas.

Verder zitten er een aantal verrassend dansbare vertalingen in de voorstelling en zullen de Bonski’s ook een paar eigen nummers brengen, gemaakt op maat van de studenten. Los van het meezingen wordt het een echte show, zodat de voorstelling, als in ware Bonski-traditie, echt vertier wordt in de Nederlandse taal.

Zanger Lennaert Maes & de Russische broers Bonski maken al jaren muzikale producties op maat van anderstalige studenten Nederlands. Zij brachten hun voorstellingen niet enkel in eigen land, maar ook aan taalinstituten en universiteiten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Tsjechië, Slovakije en Indonesië.

“Zing mee met de Bonski’s” is een productie van vzw Wesp ism met vzw ‘de Rand’ en de Taalunie

BEZETTING
Lennaert Maes: zang, gitaar en ukelele
Andrei Bonski: zang, mandoline, mandola, ukelele en toetsen
Kriss CC Bonski: zang en basgitaar
Timor Janski: licht, geluid en slideshow

WEBSITE
Meer info over het project en de gratis educatieve bijlage is te vinden op www.BONSKI.be